Forebyg stress

Stress, som er en overbelastning, kan forebygges.

Stress opstår i fremsynet eller tilbageblikket, når du forsøger at være et andet sted end der, hvor du er rent fysisk.

Så snart tankerne flytter sig fra nuet – hvad enten de bevæger sig frem eller tilbage i tiden, hvad enten de længes efter det gode eller frygter det dårlige – så skaber vi en splittelse i vores bevidsthed og inviterer uønskede gæster ind. Vi åbner døren for andet end det, der er. Og dette andet er ofte stress, irritation, frustration, selvmedlidenhed, selvhad og så videre.

Jeg vil vove den lidt provokerende påstand at stress faktisk ikke eksisterer, hvis du formår at bevare din fulde bevidsthed på det, du foretager dig lige nu! Du kan træne dig til at forblive bevidst nærværende og dermed undgå stress – det kan såvel stress coaching og mindfulness coaching hjælpe dig med.

Mindfulness til stresshåndtering

I dag anses mindfulness som et af de stærkeste og dog enkleste udviklingstilbud til ledere og medarbejdere, der dagligt forventes at præstere, have overblik og udvise gennemslagskraft og ansvar. Mindfulness øger performance og robusthed og anvendes som forebyggelse af stress og sygefravær. Mindfulness styrker vores evner til at præstere maksimalt i såvel private som professionelle sammenhænge.

Bryd de stressende mønstre

Ofte har vi vænnet os til at gøre tingene på en bestemt måde. Den måde, du organiserede din arbejds- og hverdag som ung, er nødvendigvis ikke hensigtsmæssigt for dig, når du bliver ældre. Vi opdager det bare sjældent selv, fordi vi som oftest er drevet af vane og rutiner. Hjernen er kroppens største muskel og også den mest dovne. Hvis den kan få lov til at gøre, som den plejer, så slipper den for at ’arbejde’. Heldigvis er hjernen plastisk – dvs. vi kan ændre og udvikle den rent fysisk – præcis på samme måde, som vi kan træne kroppens øvrige muskler. Så når vi går ind i det mentale fitness rum, kan vi gøre dårlige vaner til nye gode vaner og bryde utidssvarende, stressende mønstre.

Så hvordan forebygger du stress?

I coachingen arbejder vi med dit mentale perspektiv og finder ud af hvad, der dræner dig og hvad, der giver dig energi – helst FØR du bliver stresset. Vi arbejder med dine værdier og overbevisninger – både i forhold til dig selv, din familie, dit arbejde osv. Er mindfulness noget for dig, kombineres stress- og mindfulness coaching i et forløb. På den måde bliver du bevidst nærværende i dit eget liv. Og forebygger stress.
Kontakt StressSpecialist & Mastercoach Lone Klercke , så laver vi i fællesskab en strategi for, hvordan du og/eller dine medarbejdere kan undgå at havne i stress-fælden.

Læs mere om coaching mod stress:

Kontakt Lone Klercke

Master Coach Lone Klercke

Søren Frichs Vej 38K, 1. sal
8230 Aabyhøj

Lykkesholms Allé 24, baghuset
1902 Frederiksberg

Rædersgade 3, 1. sal
8700 Horsens

mail@klerckekommunikation.dk
Telefon +45 40 37 58 59